Wednesday, December 5, 2007

Hersonissos


Vi fikk i oppgave å skrive om vår drømmereise. Valget var lett; Hersonissos!

Hva kan friste mer enn 2 uker i det ukjente land. Dersom en er på jakt etter liv, moro og atter lykke, er Hersonissos i Kreta et klart reisemål. Hvite strender strekker seg så langt øye kan se. Sandkornene brenner under føttene og ditt eneste mål er å komme fortest mulig ned i vannet. Strandrestaurantene er så billige at det er en skam å bare kjøpe èn is.

Om det ikke frister å tilbringe dagen på stranda, er shopping et lett alternativ. Butikker pryder hver eneste gate. Hvor enn du går, fester blikket seg på noe som frister. Klær, sko, vesker, smykker og enda flere sko ligger tett i tett. Om ikke utvalget er nok, er prisene enda bedre. I syden er alt billig, noe som gjør at selv om du kjøper mer enn du egentlig trenger, får du ikke dårlig samvittighet.

Utelivet i syden er noe helt annet enn utelivet hjemme. På et så utsatt sted som Hersonissos, skal det godt gjøres å kjede seg. Stedet kryr av festsyke mennesker.

Fulle ungdommer synger, danser og valser nedover gata i en enorm klynge. Musikk stormer ut fra hvert utested. Et herlig kaos! I Norge er kvelden så å si over da utestedene stenger kl 3. I Hersonissos derimot kan en feste til hanen galer. Når tanken steifer deg ”Aldri mer!” står flyet og venter.

No comments: